Coach aanbod

Coaching met behulp van de paarden geef ik op individueel niveau maar ook in groepsverband. Dit kan zijn: duo-coaching ( b.v. partners, ouder-kind, broer-zus), coaching in een groep (onbekenden van elkaar) of team-coaching (b.v. arbeidsteam, sportteam, gezin)

Individuele coaching

Loop je vast in je werk ?
Zit je in een burn-out ?
Heb je moeite met keuzes maken ?
Zoek je een beter evenwicht tussen werk en privé ?
Zit angst jou in de weg?
Of heb jij een andere coachvraag ?

Samen met mijn paarden wil ik je helpen om het antwoord hierop te vinden. De paarden laten jou in een sessie ervaren wat je oproept bij anderen door te reageren op jouw lichaamstaal. Ik zal deze reacties aan jou terugkoppelen zonder enig oordeel waardoor er voor jou bewustwording kan plaatsvinden. Als jij je bewust bent van wat je doet kun je jouw gedrag veranderen.

Maar ook zonder een coachvraag kan een sessie heel verhelderend zijn, het paard reageert op wie je bent, met of zonder vraag.

Alle activiteiten gebeuren naast het paard, niet erop. Je hebt geen ervaring met paarden nodig.

Eenmalige coachsessie € 90,- incl. BTW (duurt ongeveer 90 minuten)

Persoonlijke coaching is maatwerk en een traject van 3 à 4 sessies geeft je meer inzicht en verankering. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen van trajectcoaching.

Contact opnemen

DUO-coaching

Soms is je relatie niet in harmonie of jullie willen elkaar gewoon beter leren kennen.

Samen met de paarden gaan we een oefening doen waarbij bijvoorbeeld naar voren komt waarom jullie elkaar niet begrijpen. Communiceren jullie wel goed met elkaar? Is er een verschil tussen de verbale en non-verbale taal? Welke signalen worden onbewust naar elkaar gegeven?

De paarden helpen ons om deze onbewuste signalen bewust te krijgen. Ik zal de signalen van de paarden oordeelloos aan jullie teruggeven waardoor er een verhelderend gesprek op gang komt.

We werken oplossingsgericht en in een richting die voor allebei de partijen ruimte geeft.

DUO-coaching is geschikt voor partners, ouders met kinderen (vanaf de puberleeftijd), vrienden en vriendinnen.

Tarief per sessie: € 150,- incl. BTW (duurt ongeveer 90 minuten)

Traject van meerdere sessies behoort tot de mogelijkheden en wordt als maatwerk aangeboden.

Contact opnemen

Coaching in een groep

Benieuwd hoe jij functioneert in teamverband?
Heb jij leiderskwaliteiten of wil je dit juist onderzoeken?
Wil je jezelf ontwikkelen binnen groepsverband?
Of heb je een andere vraag m.b.t. groepscoaching?

Je kunt je individueel opgeven en gaat dan met anderen een groep vormen. Zo word jij onderdeel van het team waarmee we een oefening gaan doen met de paarden.

De mensen in een team krijgen inzicht in het effect van hun eigen handelen en dat van de anderen. Niet alleen de feedback van de paarden maar ook die van je medegroepsgenoten kunnen je ondersteunen in jouw ontwikkeling.

Door nieuwe inzichten direct toe te passen kun je ervaren wat het resultaat van deze verandering is. Paarden reageren immers direct op dit nieuwe gedrag.

Om de kwaliteit van de sessie te kunnen garanderen, zijn er altijd 2 coaches aanwezig. De groep zal uit minimaal 6 personen bestaan en maximaal 12. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de groepen samengesteld.

Een sessie coaching in een groep duurt ongeveer 3 uren. Deelname € 150,- per persoon.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Opgave kan via het contactformulier.

Contact opnemen

Teamcoaching

Willen jullie meer samenspraak in jullie team?
Duidelijkere communicatie onderling?
Als werkgever het team nog beter laten functioneren?

Dan is teamcoaching iets voor jullie.

In een sessie onderzoeken we wat de sterke en zwakke punten van jullie team zijn, hoe de samenwerking verloopt. Thema’s als vertrouwen, leiderschap, flexibiliteit en communicatie komen op een natuurlijke wijze aan de orde. Voor paarden zijn duidelijke communicatie, leiderschap en taakverdeling van levensbelang; het zijn meesters in groepsprocessen.

De mensen in een team krijgen hierdoor inzicht in het effect van hun eigen handelen en dat van de anderen.

Het doeltreffende bij coachen met paarden is dat je dit inzicht direct kan toepassen door met ander gedrag opnieuw een opdracht te doen en te ervaren wat het resultaat van deze verandering is. Paarden reageren immers direct op dit nieuwe gedrag.

Om de kwaliteit van de sessie te kunnen garanderen, zijn er altijd 2 coaches aanwezig.

Team coaching wordt als maatwerk aangeboden. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Zowel voor zakelijke opdrachtgevers als particulieren. (Ook geschikt als bedrijfsuitje)

Contact opnemen

Kennismakings workshop

Deze workshop is bedoeld voor mensen die overwegen om een sessie of coachtraject te starten, maar eerst meer willen weten over deze vorm van coaching.

We maken kennis met elkaar, de paarden en onze omgeving. Na een korte uitleg over deze vorm van coaching doen we een oefening met een paard of pony. Dit is een gezamenlijke oefening met alle deelnemers. Samen met anderen kun je ervaren hoe treffend een paard of pony jullie signalen kan teruggeven en wat een sessie met je kan doen.

Kennismakingsworkshops worden gegeven op onderstaande data mits er voldoende deelnemers zijn. De groep zal uit maximaal 10 personen bestaan.

Programma

 • Introductie
 • Korte uitleg over deze bijzondere vorm van coaching
 • Rondleiding en kennismaken met de paarden
 • Coachsessie met Paarden
 • Gelegenheid tot stellen van vragen

Praktische informatie

 • van 13.30 tot 15.30
 • maximaal 10 deelnemers
 • € 35,- p.p. (koffie, thee en iets lekkers inbegrepen)
 • vooraf te betalen na definitieve bevestiging

Agenda workshops

In maart 2019 willen wij weer starten met de workshops. Data worden nog geplaatst.

Interesse in een workshop?  geef dit alvast door via de website.

Contact opnemen

Speciaal voor pubers

Voor de doelgroep pubers is er de training Paardenkracht voor pubers. Deze cursus is speciaal voor kinderen vanaf 11 jaar – 16 jaar waarbij de kinderen worden begeleid in de veranderingen die zij in deze periode van hun leven meemaken. Doordat deze trainingen met hulp van een pony of paard worden gegeven, oefenen de kinderen op een luchtige en praktijkgerichte wijze aan hun eigenwaarde, het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen.

speciaal-voor-pubers

 • Is jouw kind verbaal voldoende vaardig?
 • Staat jouw kind stevig genoeg in zijn schoenen?
 • Is jouw kind teruggetrokken of juist te enthousiast?
 • Kan jouw kind duidelijk grenzen aangeven?
 • Spelen er zaken als pesten of depressieve gevoelens?

Samen met mijn collega, Karin van Koppen van Paard & Reflectie, gaan wij met kleine groepjes van maximaal 6 kinderen en de paarden aan de slag en behandelen we thema’s die de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind ondersteunen.

Communicatie, houding, gedrag, gevoelens, grenzen verleggen/begrenzen, dynamiek in de groep (school, gezin, vrienden), er wel of niet bij horen, eigen authenticiteit bewaken, samenwerken, leiderschap en balans vinden komen o.a. aan de orde.

Door met groepjes van 4-6 kinderen te werken en gezamenlijk oefeningen uit te voeren en te werken aan opdrachten binnen een bepaald thema, dus samen in beweging te komen, worden leerprocessen leuk en daardoor effectief. Ook werken we met het Persoonlijk Paardenkracht werkboek. Zo kun je als ouder zien wat er in de cursus gedaan is en hier zelf thuis op inhaken.

De cursus Paardenkracht voor Pubers bestaat uit:

 • 5 lessen van 2 uur (10 contacturen)
 • een terug-kom-middag of avond (2 contacturen)
 • een werkboek inclusief zelfevaluatie
 • een certificaat voor de deelnemer
 • een feestelijke afsluiting

Cursusdata:

 • start 1e groep op woensdagmiddag van 14.00 uur - 16.00 uur (vol)
 • 17 oktober 2018
 • vervolglessen op 24 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november 2018
 • terug-kom-avond op vrijdag 23 november 19.00 uur - 21.00 uur
 • Introductieprijs nu eenmalig € 225,-
 • Start 2e groep; nog nader te bepalen (voorjaar 2019)
 • Kosten van de cursus bedragen € 295,- euro inclusief btw, materialen, wat lekkers en drinken.

De oefeningen vinden plaats vanaf de grond, er wordt niet paard gereden. Kleding en stevige schoenen die vies mogen worden zijn een must tijdens de trainingsmomenten.

Karin en ik (Monique) zijn beiden gecertificeerd Equine Assisted Coach en gecertificeerd Paardenkracht voor Pubers trainers. Wij bieden de cursus aan op de locatie in Noordgouwe of Ellemeet.

paardenkracht-voor-pubers

Bekijk deze korte introductie op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Tc_IX2dq9lQ

Contact opnemen

Tarieven

Alle genoemde tarieven zijn inclusief BTW. Vanwege de diversiteit aan aantal personen in een team en minimaal in te zetten coaches en materialen bied ik maatwerk tarieven aan middels een offerte. Ik hanteer de Algemene voorwaarden zoals omschreven in het kwaliteitsregister van KREAC.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Contact